BIOLIFE C60

 

KAKO DJELUJE

 

Kako vaše tijelo stari, ono gubi sposobnost da se bori protiv učinaka slobodnih radikala. Rezultat je više slobodnih radikala, što zauzvrat uzrokuje više oksidativnog stresa i više oštećenja stanica.

Zdravstveni stručnjaci slažu se da su prekomjerni slobodni radikali i toksini prepoznati kao značajan doprinos razvoju mnogih zdravstvenih problema i odgovorni su za starenje.

Ugljik – C60 štiti od ovog oštećenja, podržavajući zdravu funkciju stanica.

Poznato je da prekomjerni slobodni radikali uzrokuju oksidativni stres. Slobodni radikali su molekule u vašem tijelu kojima nedostaje jedan elektron.
Ove molekule s nedostatkom elektrona ne rade pravilno i oštećuju zdrave tjelesne funkcije krađom elektrona iz susjednih zdravih stanica.

BiolifeC60 daje elektrone koji stimuliraju antioksidativni odgovor unutar vaših stanica kako bi stabilizirali štetne slobodne radikale i neutralizirali toksine, zaustavljajući štetnu lančanu reakciju oksidativnog stresa.

Možda i najhvaljenije blagotvorno svojstvo ugljika C60 je njegova sposobnost da ublaži oksidativni stres, posebno na razini mitohondrija, gdje se većina “slobodnih radikala” RKV, poznatih i kao reaktivne kisikove vrste) stvara tijekom proizvodnje ATP-a (valuta unutarstaničnog prijenosa energije).

 

OTKRIĆE

 

Buckminsterfulleren otkrili su Sir Harry Kroto sa Sveučilišta Sussex te Richard Smalley i Bob Curl sa Sveučilišta Rice 1985. tijekom zajedničkog istraživačkog projekta. Njihovo otkriće dovelo je do Nobelove nagrade 1996. godine.

C60 organski ugljik je najsimetričnija i najsnažnija molekula ikada otkrivena, njegova jedinstvena struktura od 60 ugljikovih atoma mu daje nevjerojatna svojstva, izuzetno je jaka i stabilna molekula. Izgledom podsjeća na nogometnu loptu i popularno se naziva buckyballs.

 

OSNOVA ŽIVOTA

 

Ugljik, zajedno s vodikom, kisikom, fosforom i sumporom tvori osnovu biološkog života i gradivne blokove gena, proteina i ostalih važnih biomolekula.

C60 je molekula sastavljena od 60 atoma ugljika raspoređenih u geometrijskom obliku zvanom skraćeni ikozaedar. To je jedina molekula od jednog elementa koji tvori sferični kavez:, C60 ima 12 pravilnih peterokuta i 20 pravilnih šesterokuta, dva peterokuta ne dijele rub, a što može destabilizirati strukturu.

Izuzetno je stabilan i otporan na radioaktivnost i kemijsku koroziju. Pohlepno prima elektrone, ali ih ne želi osloboditi. Struktura C60 daje mu posebna energetska svojstva. Njegovi peterokuti stvaraju harmonične procese i strukturu šesterokutnog savršenstva. Leonardo da Vinci tvrdio je da ovo geometrijsko tijelo ima božansku proporciju: zlatnu proporciju.

U prirodnom stanju je tako rijetka da se može naći u najskrovitijim mjestima i samo u tragovima. na primjer, pronađena je u meteoritu u Kanadi, i utvrđeno je da je starija od Sunčevog sustava.

Njegova specifičnost je što može primati ili davati mnogo elektorna, poput nano generatora i time neutralizirati slobodne radikale koji su glavni uzrok oštećenja u organizmu.

 

ANTIOKSIDATIVNI UČINAK

 

C60 organski ugljik je izuzetno snažan antioksidant, 172 puta snažniji od C vitamina – studije su pokazale. C60 veže toksine za svoju vanjsku strukturu i iznosi ih iz organizma, prilikom procesa daje ili oduzima stanicama elektrone i tako ih vraća u balans, zdrave stanice su tada slobodne činiti svoju osnovu zadaću – održavati tijelo, organe zdravima. Studije su takoder pokazale da ljudi koji redovito uzimaju C60 imaju niži nivo histamina u krvotoku, što čini C60 protuupalnim i hidratizirajućim. Djeluje alkalizirajuće na organizam, neutralizira viruse i bakterije.

Udio organskog ugljika u ljudskom tijelu je 18%, dok se u prirodi organski ugljik pojavljuje kao element ili u obliku spojeva. Baza biološkog života je ugljik. Organski C60 ugljik je prepoznat od strane tijela kao prirodan spoj i s lakoćom ga apsorbira.

 

PARIŠKA STUDIJA IZ 2012- E GODINE

 

Poznata pariška studija na štakorima, dokazala je samo neka od nevjerojatnih svojstava C60 ugljika. Štakori kojima su davali C60 otopinu živjeli su gotovo dvostruko duže od štakora kojima su davali samo maslinovo ulje. Nadalje, štakori nisu razvijali tumore i bolesti kojima su inače podložni u laboratorijskim uvjetima.

Također, važno je napomenuti da C60 ugljik nije uzrokovao toksičnost na testiranim subjektima.

_______________________________

 

 

 

Ove izjave nisu ocijenjene i odobrene od strane (EMA) centralne europske agencije za ljekove, proizvod nije odobren kao lijek, i proizvod ne služi kao nadomjestak za dijagnozu, prevenciju i liječenje bolesti, proizvod koristite na vlastitu odgovornost.

Fuleren

 

 

Fulereni su zatvorene strukture, napravljene od peteročlanih i šesteročlanih, a ponekad i sedmeročlanih prstenova. Najpoznatiji i najstabilniji fuleren je bakminsterfuleren, C60, čija struktura podsjeća na nogometnu loptu. Fulereni su ime dobili po poznatom američkom arhitektu Buckminsteru Fulleru (1895. – 1983.).

 

Ugljik tvori vrlo stabilne ugljik-ugljik veze, kao i veze s mnogim drugim elementima što uzrokuje enormni broj ugljikovih spojeva.

Iskustva

Prati nas!

Adresa

Tina Ujevića 22,  44000 Sisak, Hrvatska

Ove izjave nisu ocijenjene i odobrene od strane (EMA) centralne europske agencije, proizvod nije odobren kao lijek, i proizvod ne služi kao nadomjestak za dijagnozu, prevenciju i liječenje bolesti, proizvod koristite na vlastitu odgovornost.

close